Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer is Parkfeest 2024?

Het Parkfeest vindt plaats op 24, 25 en 26 mei 2024 in het Slotpark, Oosterhout NB.

Wat zijn de openingstijden van het Parkfeest?

Op vrijdag is het Parkfeest van 18.00 tot 23.45 uur (aanvang 19.00 uur), op zaterdag van 15.00 tot 23.45 uur (aanvang 15.15 uur) en op zondag van 13.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag heb je een entreeticket nodig om binnen te komen, zondag is de entree gratis.

Waar is het Parkfeest?

Het Parkfeest vindt plaats in het Slotpark in het centrum van het Brabantse Oosterhout.

Hoe kom ik bij het Parkfeest?

Het Parkfeest vindt plaats in het centrum van Oosterhout. Vanaf halte Slotlaan (Buslijnen 326 en 327) en halte Keiweg (buslijn 325) is het vijf minuten lopen naar het Slotpark. Parkeren kun je gratis op het grote parkeerterrein aan het Slotjesveld. Kom je met de fiets, dan kun je die bewaakt stallen bij zowel Ingang Ridderstraat als Ingang Heuvel. Je betaalt hiervoor 1 euro.  

Waar kan ik parkeren?

Je kunt gratis parkeren op het grote parkeerterrein Slotjesveld. Van daaruit is het 5 minuten lopen naar het Slotpark.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Zowel bij Ingang Ridderstraat als Ingang Heuvel is er een bewaakte fietsenstalling, je betaalt hiervoor 1 euro.  

Zij honden toegestaan op het Parkfeest?

Met uitzondering van hulphonden zijn honden niet toegestaan tijdens het Parkfeest.

Ticket info

Waar kan ik kaarten kopen?

KLIK HIER voor de online ticketverkoop. Je kunt ook papieren kaarten kopen bij de Oosterhoutse Feestwinkel, Arendshof 100. Een Passe-partout (alle dagen toegang) kost € 52,50. Een los ticket voor vrijdag kost € 19,50 en voor de zaterdag € 42,50. Zondag blijft de gratis familiedag.

Kan ik ook papieren kaarten kopen?

Jazeker kun je ook een papieren kaart kopen. Je kunt hiervoor terecht bij de Oosterhoutse Feestwinkel, Arendshof 100. Een Passe-partout (alle dagen toegang) kost € 52,50. Een los ticket voor vrijdag kost € 19,50 en voor de zaterdag € 42,50. Zondag blijft de gratis familiedag.

Wat kost een kaartje voor het Parkfeest?

Passe-partout (vrijdag+zaterdag): € 52,50
Vrijdag: € 19,50
Zaterdag: € 42,50
Zondag: gratis entree

Help, ik kan mijn kaarten niet vinden! Wat nu?

De bevestigingsmail is verstuurd door onze ticketingpartner CM Tickets. Je kunt in je inbox zoeken op ‘cmtickets’ om deze mail terug te zoeken. Soms komen ze in de Spamfolder terecht, check daarom ook de Spambox. Na het kopen van jouw kaarten zal je een bevestigingsmail ontvangen met een overzicht van de bestelling. KLIK HIER om je tickets opnieuw te laten verzenden naar het mailadres waarop je de kaarten hebt gekocht. Indien je hierna nog steeds geen tickets hebt ontvangen, kan het zijn dat er een fout is gemaakt in het e-mailadres tijdens het bestelproces. Je kunt dan contact opnemen met de helpdesk van CM Ticketing. Klik hiervoor op de button rechts onderaan DEZE PAGINA. Stuur hierbij meteen de transactiegegevens mee die je op jouw bankafschrift vindt zodat CM Ticketing je order snel terug kan vinden.

Ik heb een verkeerd mailadres opgegeven en heb de kaarten niet ontvangen. Wat nu?

Om te zorgen dat je jouw tickets spoedig ontvangt, zoek de transactie op in jouw bankomgeving. Maak een screenshot van het afschrift of kopieer de transactiegegevens. Aan de hand van het transactiegegevens kan onze ticketingpartner CM Tickets jouw bestelling opzoeken en je verder helpen. Je kunt dan contact opnemen met de helpdesk van CM Ticketing. Klik hiervoor op de button rechts onderaan DEZE PAGINA en vermeld duidelijk dat je het emailadres wilt wijzigen.

Ik heb tickets over. Kan ik die retourneren?

Nee, wij nemen helaas geen kaarten retour.

Praktische info

Moet ik een geldig legitimatiebewijs meenemen?

Ja, bij het betreden van het festivalterrein van Parkfeest kan de beveiliging om je legitimatie vragen om je naam en leeftijd te controleren. Een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs worden geaccepteerd als legitimatiebewijs.

Hoe kan ik eten en drinken kopen?

Al het eten en drinken wordt gekocht met munten. Deze zijn op het festivalterrein te koop. Ze kunnen zowel met cash als met pin betaald worden. Het is niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen tijdens het Parkfeest.

Hoeveel kosten de consumptiemunten?

Consumptiemunten voor het Parkfeest worden per 10 munten verkocht voor de prijs van 30 euro. Natuurlijk kun je ook losse munten kopen voor 3,00 euro per stuk.

Kan ik na afloop munten nog retourneren?

Het is niet mogelijk om aangekochte munten in te wisselen voor geld. Munten zijn alleen dit jaar geldig!

Is er een andersvalidendeck aanwezig?

Jazeker! In de muziekkiosk is ruimte gereserveerd voor andersvaliden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Kan ik tussentijds het festivalterrein verlaten?

Ja, je kunt tussendoor het terrein verlaten. Je polsbandje telt dan weer als entreebewijs om terug binnen te komen.

Zijn er sigaretten en tabak te koop op het Parkfeest?

Nee, er worden geen tabak en sigaretten verkocht op het festivalterrein.

Kan ik ergens kolven?

Indien nodig kun je kolven bij de EHBO op het terrein.

Kan ik in de buurt overnachten?

Oosterhout beschikt over diverse campings, hotels en B&B’s. Je kunt ze vinden op www.beleveninoosterhout.nl

Ik heb consumptiemunten gekocht in de ticketshop. Hoe werkt dat?

Direct na aankoop heb je een mail ontvangen met een unieke QR-code. Deze kun je laten scannen bij de kassa’s het dichtst bij de entree aan zowel de Heuvelzijde als de zijde Ridderstraat. In tegenstelling tot wat er op je bevestiging staat krijg je geen 10, maar 11 munten. Das dan weer lekker meegenomen, toch?

Wat kan ik meenemen?

Zijn er kluisjes aanwezig op het Parkfeest?

Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig. We raden je dan ook aan om kostbare spullen thuis te laten.

Mag ik een paraplu meenemen?

Nee, in verband met de veiligheid en het zicht van medebezoekers is een paraplu niet toegestaan.

Kan ik eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan eigen drinken en eten mee te nemen tijdens het Parkfeest. Kun je vanwege allergieën of diëten geen geschikt eten kopen op het terrein? Neem dan vooraf contact met ons op.

Mag ik een foto- en/of filmcamera meenemen?

Het is niet toegestaan om professionele foto en/of filmapparatuur mee te nemen op het festivalterrein. Hieronder worden foto- en videocamera's verstaan met zoomlensen en afneembare accessoires.

Vriend van het Parkfeest

Wat is Vriend van het Parkfeest?

Als Vriend van het Parkfeest (de opvolger van FestiFan) steun je het festival met een jaarlijkse donatie van 25 euro. Hiermee help je Stichting Parkfeest Oosterhout, om elk jaar een prachtig festival te organiseren, voor én door Oosterhout. Georganiseerd door vrijwilligers, en elk jaar met een aantal Oosterhoutse goede doelen. Daarnaast zijn er enkele voordelen exclusief voor Vrienden. Je ontvangt ieder jaar een toffe jaarpin én we nodigen je uit voor een borrel op vrijdag! ☺

Hoe word ik Vriend van het Parkfeest?

Je kunt in de ticketshop een Vriendenticket kopen! Je ontvangt dan voorafgaand aan het festival alle belangrijke updates over jouw vriendschap in je mailbox.

Vrienden hebben een streepje voor!

Natuurlijk hebben onze Vrienden een streepje voor. Speciaal voor de Vrienden van het Parkfeest organiseren we een vriendenborrel op vrijdag 24 mei tussen 18.00 en 19.00 uur op het pleintje bij de vijver in Slotpark-West, voorafgaand aan het Parkfeest. Je kunt je hiervoor vanaf 18.00 uur met je Vriendenticket en een geldig ticket voor de vrijdagavond of weekendticket melden bij de ingang aan de Heuvelzijde en vervolgens bij het pleintje bij de vijver. Iedere Vriend krijgt een tegoedkaart om drankjes mee te kopen en iedere Vriend mag 1 introducee meenemen. Tijdens de borrel krijg je ook je unieke Parkfeestpinneke 2024 uitgereikt. Deze is er alleen voor Vrienden en dus niet voor introducees. Draag het met trots en laat zien dat je Vriend van het Parkfeest bent!

Waar kan ik de unieke Parkfeest-pin kopen?

Ieder jaar geeft het Parkfeest een unieke jaarpin uit. Als Vriend van het Parkfeest ontvang je elk jaar deze unieke pin, waarmee je je vriendschap met het Parkfeest kunt laten zien. Deze pin wordt alleen gegeven aan Vrienden van het Parkfeest en is dan ook nergens anders verkrijgbaar.

Ik ben als Vriend niet bij de Vriendenborrel. Hoe krijg ik mijn Parkfeestpinneke?

Natuurlijk wil jij als Vriend van het Parkfeest laten zien dat jij het festival een warm hart toedraagt. Je krijgt hiervoor als Vriend het exclusieve Parkfeestpinneke. Deze wordt uitgereikt tijdens de Vriendenborrel op vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur. Ben je dan niet in de gelegenheid om langs te komen, dan kun je tijdens het Parkfeest je pin ophalen in de secretariaatswagen op vertoon van je Vriendenticket. Draag je pin met trots en laat zien dat je Vriend van het Parkfeest bent!

Parkfeest en duurzaamheid

Wat doet het Parkfeest aan MVO?

Het Parkfeest is in eerste instantie opgezet om de Mienushal, de bouwhal voor carnavalswagens, in stand te houden. Naast dit goede doel hebben de afgelopen 26 jaar nog tientallen clubs, stichtingen en verenigingen een bijdrage ontvangen. In totaal is er de afgelopen 26 jaar ruim 6 ton aan de Oosterhoutse goede doelen geschonken. Je kunt dus wel stellen dat het Parkfeest erg betrokken is bij de Oosterhoutse (en Kaaiendonkse!) samenleving!

Is het Parkfeest duurzaam?

Natuurlijk staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij het Parkfeest. We recyclen onze bekers, je betaalt statiegeld voor je eerste beker of pitcher. Daarna geniet je van je drankjes door aan de bar af te rekenen. We zijn vanaf 2024 een cashless festival.

Het werkt het nieuwe bekersysteem en wat doe ik met mijn laatste beker?

Voor drankjes werken we met een statiegeld om het park schoon te houden. Je betaalt voor iedere eerste beker 50 cent statiegeld. Heb je je drankje op? Gooi je beker niet weg, maar ruil deze bij het bestellen in voor een nieuwe. Geen beker in te leveren? Dan betaal je weer 50 cent. Gooi je laatste beker in een van onze afvaltonnen om zo onze Goede Doelen te steunen. Voor pitchers betaal je borg. Deze borg kun je ieder gewenst moment laten retourpinnen bij de barren.

Jubileum acties

Actie ‘Win een Ton’

Iedereen die 4 passe-partouts of meer koopt of al heeft gekocht via de online ticketshop maakt automatisch kans op een unieke prijs. Onder al deze ticketkopers maken kans op een gepersonaliseerde statafel-ton op het Parkfeest. Eén van onze statafeltonnen wordt voorzien van een sticker met foto’s van een familie, vriendengroep of sportteam. Deze unieke ton krijgt natuurlijk een mooi plekje in ons park waardoor de winnende groep het hele Parkfeest de beschikking heeft over een eigen statafel-ton op een van de beste plaatsen in het park. De winnaar wordt in de week voor het Parkfeest bekendgemaakt zodat er nog voldoende tijd is om de sticker te maken.

Actie ‘Kleur en win’

Natuurlijk is er ook aan onze allerkleinste festivalgangers gedacht! Want zij kunnen een gratis kleurplaat ophalen bij de Oosterhoutse Feestwinkel (Arendshof 100) of HIER DOWNLOADEN. Kleur deze zo mooi mogelijk in, lever deze op Parkfeestzondag in bij het secretariaat en maak kans op enkele leuke prijzen. De hoofdprijs is een dagje Efteling voor het hele gezin!

Hoe kom ik aan een Parkfeestvlag?

Dit jaar kun je bij de Oosterhoutse Feestwinkel (Arendshof 100) een unieke Parkfeestvlag kopen voor slechts 20 euro. Zo brengen we met elkaar heel Oosterhout alvast in Parkfeest-sferen! Vrienden van het Parkfeest hebben een streepje voor. Zij kunnen deze vlag met 25% korting bestellen en betalen dus slechts 15 euro. Vrienden dienen hiervoor een mail te sturen naar info@parkfeest.nl met hun adresgegevens. De oplage is beperkt en op=op!

Huisregels

Wat zijn de huisregels op het parkfeest?

Bekijk hier onze huisregels.

Nog een andere vraag?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Door op Aanmelden te klikken geeft u toestemming om de gegevens die u heeft ingevuld op te slaan en te gebruiken om u de nieuwsbrief te sturen.